додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чому корисні обмеження в їжі

Давно відомо, що обмеження в їжі допомагають зміцнити здоров'я.
Нещодавно вчені виявили ключовий молекулярний механізм, який за цим стоїть. У новому дослідженні дієта уповільнює старіння лабораторних тварин, повідомляє Science World Report. Дієта полягає в зменшенні обсягів споживаної їжі, обмеження споживання окремих макроелементів, наприклад, білку, або короткочасному голодуванні.
У цьому разі обмеження споживання двох амінокислот, метіоніну і цистеїну, підвищувало вироблення сірководню (H2S) і захищало від ішемічно-реперфузійного пошкодження. Це пошкодження тканин, що виникає при порушенні кровообігу, наприклад, при трансплантації органів і інсульті. Крім того, сірководень збільшував тривалість життя черв'яків, мух і дріжджів.
Сірководень вкрай токсичний у великих кількостях. А ось низькі рівні сірководню корисні для здоров'я. Необхідні подальші дослідження, щоб з'ясувати, чому сірководень так діє на організм. Ймовірно, він здатний боротися зі старінням і безліччю хвороб у людей. Поки що висновки вчених дозволяють зрозуміти, як варто харчуватися перед певними операціями.
0 1 070
30-12-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...