додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Нагорода в разі стресу стає більш бажаною

Однак вона не приносить більше задоволення.
Це з'ясували дослідники з Університету Женеви. У стані стресу багато людей хочуть відчути позитивні почуття за допомогою заохочення самого себе, наприклад, десерту. Часто вони навіть готові докласти більше зусиль, щоб отримати цей десерт, ніж за звичайних обставин, розповідає Psych Central.
У новому дослідженні взяли участь 36 студентів, які любили шоколад. Добровольців розділили на дві групи. Учені створили стресову ситуацію, помістивши руки учасників однієї з груп у крижану воду. Руки добровольців з іншої групи були опущені в теплу воду. За 10 хвилин до і через 30 хвилин після експерименту дослідники зібрали зразки слини студентів для вимірювання рівня кортизолу (гормону стресу).
Всіх випробовуваних попросили натискати на рукоятку, щоб відчути запах шоколаду, в той момент, коли їм показували певний символ. Дослідники виміряли зусилля учасників при натиску на рукоятку і запитали, наскільки приємним їм видався запах. Виявилося, любителі шоколаду, які зазнавали стресу, докладали утричі більше зусиль при натисканні, ніж ті, хто не перебував у стресовій ситуації. Запах шоколаду здався добровольцям з обох груп однаково приємним.
Стрес – один із факторів ризику розвитку багатьох психічних розладів. Він призводить до рецидивів при залежностях і переїдання. Однак, судячи з усього, люди часто не отримують тієї насолоди, до якого прагнуть. Попередні дослідження, проведені на лабораторних пацюках, показали, що за бажання і насолоду відповідають дві різні мережі нейронів, які можуть активуватися незалежно.
0 552
29-12-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти