додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як навчити дитину ділитися

Діти, як правило, люблять допомагати іншим.
Однак ділитися чимось їм зазвичай не подобається. У новому дослідженні взяли участь 57 дітей у віці від 3 до 5 років. Неврологи вивчали мозкову активність учасників за допомогою ЕЕГ і стежили за рухами їхніх очей. Вчені намагалися передбачити, чи проявить дитина щедрість, пише Science World Report.
Дітям показували короткі мультфільми з просоціальною і антисоціальною поведінкою. Тобто герої мультфільму допомагали або шкодили один одному. Потім учасникам подарували десять наклейок. Після цього дітей запитали, чи хочеться їм поділитися наклейками з незнайомим дитиною. Дослідники виявили, що від того, який мультфільм показували дітям, залежало те, чи захочуть вони поділитися з іншими. Зокрема, діти поводилися більш щедро після мультфільму, в якому один герой допомагав іншому. Результати не залежали від статі і віку учасників.
Крім того, вчені помітили різницю в активності мозку дітей при перегляді мультфільмів. По ній теж можна було передбачити, наскільки щедро поведеться дитина. Дослідники припустили, що така активність – відбиття моральної оцінки, яка тільки починає розвиватися. Зазвичай з віком діти стають більш щедрими. Фахівці дійшли висновку: для того, щоб навчити дітей ділитися з іншими, потрібно показувати їм позитивний приклад.
0 757
25-12-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги