додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Продукти, які борються зі старінням

Суть в тому, що вони знижують ризик гіпертонії, ожиріння, діабету, – всіх захворювань, які зношують організм, пояснює Today.
Головне – щоб у щоденному раціоні були присутні овочі, білок, ненасичені жири, клітковина, вітаміни й антиоксиданти. Спираючись на цю установку, фахівці занесли в список брюссельську капусту, яка знижує ризик раку. У принципі, її можна замінити брокколі, калі, білокачанною капустою або цвітною. Всі вони багаті антиоксидантами, клітковиною, вітамінами і мінералами. Слід споживати мінімум 3-5 порцій на день.
Далі йде лосось. Ця риба – цінне джерело білку і жирних кислот омега-3, корисних для серця й нервової системи. Також вони підтримують здоров'я шкіри і волосся. Аналоги – сардини, мідії, оселедець, форель або палтус. Норма – мінімум дві порції на тиждень. Третє місце відвоював собі мигдаль, теж багатий на білок. У ньому також можна знайти корисні жири, магній, цинк. Замінити мигдаль легко фісташками і волоськими горіхами (з'їдається 1 унція на день).
Йогурт і кіноа – справжні суперпродукти. Перший насичений кальцієм, білком, вітаміном D, пробіотичними бактеріями, що корисно для кісток, м'язів і травлення (споживається 1-2 порції на день). Кіноа, у свою чергу, забезпечить денною нормою клітковини, кальцію, заліза. І з'їдати в день можна по півчашки.
Зелений чай давно відомий своїми унікальними властивостями. Це потужний антиоксидант і порятунок для серцево-судинної системи. Як показують дослідження, споживання 5 чашок на день реально зміцнює здоров'я. Зрівнятися із чаєм може, мабуть, тільки лохина. Характерний колір їй дає антоциан – антиоксидант. Тому взагалі всі яскраві ягоди корисні.
0 809
25-12-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...