додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Продукти, які борються зі старінням

Суть в тому, що вони знижують ризик гіпертонії, ожиріння, діабету, – всіх захворювань, які зношують організм, пояснює Today.
Головне – щоб у щоденному раціоні були присутні овочі, білок, ненасичені жири, клітковина, вітаміни й антиоксиданти. Спираючись на цю установку, фахівці занесли в список брюссельську капусту, яка знижує ризик раку. У принципі, її можна замінити брокколі, калі, білокачанною капустою або цвітною. Всі вони багаті антиоксидантами, клітковиною, вітамінами і мінералами. Слід споживати мінімум 3-5 порцій на день.
Далі йде лосось. Ця риба – цінне джерело білку і жирних кислот омега-3, корисних для серця й нервової системи. Також вони підтримують здоров'я шкіри і волосся. Аналоги – сардини, мідії, оселедець, форель або палтус. Норма – мінімум дві порції на тиждень. Третє місце відвоював собі мигдаль, теж багатий на білок. У ньому також можна знайти корисні жири, магній, цинк. Замінити мигдаль легко фісташками і волоськими горіхами (з'їдається 1 унція на день).
Йогурт і кіноа – справжні суперпродукти. Перший насичений кальцієм, білком, вітаміном D, пробіотичними бактеріями, що корисно для кісток, м'язів і травлення (споживається 1-2 порції на день). Кіноа, у свою чергу, забезпечить денною нормою клітковини, кальцію, заліза. І з'їдати в день можна по півчашки.
Зелений чай давно відомий своїми унікальними властивостями. Це потужний антиоксидант і порятунок для серцево-судинної системи. Як показують дослідження, споживання 5 чашок на день реально зміцнює здоров'я. Зрівнятися із чаєм може, мабуть, тільки лохина. Характерний колір їй дає антоциан – антиоксидант. Тому взагалі всі яскраві ягоди корисні.
0 451
25-12-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти