додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Час не лікує «синдром розбитого серця»

Кардіоміопатія такоцубо (стресова кардіоміопатія, або "синдром розбитого серця") вперше була діагностована в Японії в 1990 році.
Її симптоми схожі із симптомами серцевого нападу, але в разі "синдрому розбитого серця" закупорки артерії не відбувається. Стресова кардіоміопатія може бути викликана гострим емоційним стресом, таким як смерть близької людини, розлучення або важка розлука, пише The Independent.
Від цього синдрому, що подвоює ризик інфаркту, в основному страждають жінки. Вважалося, що люди дуже швидко відновлюються після стресової кардіоміопатії. Між тим, нове дослідження вчених з Університету Абердіна показало: це не так. Учасники дослідження, які перенесли "синдром розбитого серця", повідомили, що повністю прийшли в норму через кілька днів або тижнів. Однак дослідники з'ясували: насправді, відновлення може тривати більше 4 місяців. Крім того, кардіоміопатія має негативні наслідки.
Добровольці не могли займатися напруженою діяльністю і повернутися до роботи через гіпертрофію серця і нестабільності серцевого ритму, що ускладнюють дихання і процес перекачування крові. Багато пацієнтів продовжували почуватися зле кілька місяців по тому, незважаючи на відсутність видимих проблем із серцем. Дослідники планують продовжити спостереження за учасниками і з'ясувати, чи можливе повне відновлення. Раніше вчені з Університету Святого Георгія з'ясували, що у 16 з 10000 осіб, старших 60 років, протягом 30 днів після смерті партнера трапляється серцевий напад або інсульт.
0 1 504
25-12-2014, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги