додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Критика близьких допомагає знизити вагу

Багато звертається за порадою до членів своєї сім'ї, друзів і партнерів.
Виявляється, від їхньої реакції залежить набагато більше, ніж здається на перший погляд. Якщо кохана людина критикує вагу дівчини, то вона, швидше за все, набере ще більше. З іншого боку, ті, кого близька людина приймає, незважаючи на недоліки, часто підтримують вагу або скидають її. Це з'ясували вчені з Університету Ватерлоо, передає Psych Central.
У дослідженні взяли участь дівчата, незадоволені своєю вагою. Соціальні психологи дізналися зріст і вагу учасниць. Також вчені попросили дівчат оцінити, наскільки вони задоволені своєю вагою. Приблизно через п'ять місяців учасниць запитали, чи розмовляли вони зі своїми близькими про свої проблеми з вагою, і, якщо так, то як ті відреагували. Ще через три місяці фахівці з'ясували, чи змінилася вага учасниць.
Індекс маси тіла (ІМТ) більшості дівчат перебував на верхній межі норми. Багато учасниці були стурбовані своїм зовнішнім виглядом і розмовляли про це з своїми близькими. Критика зовсім не допомагала дівчатам. Через неї ті учасниці, які спочатку не турбувалися з приводу своєї ваги, набирали ще більше.
Вага дівчат, яких критикували близькі, збільшувався в середньому на два кілограми. Учасниці, яких підтримували близькі, скидали приблизно півкілограма. Завдяки схваленню близьких дівчата почувалися краще. Вони ставали більш активними і харчувалися правильно. Крім того, безумовне сприйняття знижувало рівень стресу, який часто приводить до набирання ваги.
0 880
24-12-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги