додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Випадіння зубів негативно впливає на пам’ять

У дослідженні, проведеному в Університетському коледжі Лондона, взяли участь 3166 літніх людей у віці від 60 років і старші.
Учені оцінили пам'ять і швидкість ходьби учасників. У людей, які втратили всі зуби, пам'ять була приблизно на 10% гірше, порівняно з учасниками, у яких ще залишалися їхні власні зуби. Крім того, люди без зубів ходили на 10% повільніше, передає Psych Central.
У добровольців у віці від 60 до 74 років зв'язок був помітніший, ніж в осіб у віці від 75 років і старших. Фахівці врахували низку факторів, включаючи соціально-демографічні характеристики, проблеми зі здоров'ям, паління, вживання алкоголю та інші. Навіть після цього люди без зубів ходили трохи повільніше, ніж люди із зубами.
Так, втрата зубів відбиває стан психічного та фізичного здоров'я в літньому віці, особливо в 60-75 років. Це дозволяє вчасно виявляти тих, хто входить до групи ризику. Причиною випадання зубів і подальшого погіршення стану здоров'я може бути ціла низка факторів. Деяким з них, наприклад, спосіб життя легко змінити і, тим самим, знизити ризик.
0 962
24-12-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Якщо ви хочете приготувати дуже смачну, легку страву з сиру, приготуйте сирні вафлі, які сподобаються як дорослим, так і дітям

Всі рецепти ...
• Теги