додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Безсоння – причина болю в спині

Учені з Університету Хайфи з'ясували: дорослі люди з безсонням страждають від болю в спині майже в 1,5 разу частіше, ніж люди без цього розладу сну.
Біль у спині періодично виникала в 60-80% учасників дослідження. У 90% випадків її причина була невідомою, розповідає Zee News.
Дослідники врахували такі чинники, як соціально-економічний статус, спосіб життя і багато іншого. Вони дійшли висновку, що безсоння підвищує ризик виникнення болю в спині, але не навпаки. Тобто біль у спині не викликає безсоння. Мабуть, це розлад сну знижує больовий поріг. Тому люди, які страждають від безсоння, відчувають біль частіше, і він здається їм більш інтенсивним.
Ще одним поясненням може бути стрес. Люди з безсонням, як правило, говорять, що їх життя сповнене стресу. Це призводить до хронічного неспокою і збільшення напруги м'язів. Людина рідко розслабляється, внаслідок чого у неї починає боліти спина. Фахівці зазначають: можливо, існує і третій фактор, який їм поки що не вдалося виявити.
0 903
24-12-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Якщо ви хочете приготувати дуже смачну, легку страву з сиру, приготуйте сирні вафлі, які сподобаються як дорослим, так і дітям

Всі рецепти ...
• Теги