додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Деякі антидепресанти безпечні для вагітних

Прийом антидепресантів під час вагітності удвічі підвищує ризик народження дитини з дефектом серця.
Крім того, діти, які в утробі матері схильні до дії антидепресантів, частіше страждають від СДУГ (синдрому дефіциту уваги і гіперактивності), стану, пов'язаного з імпульсивністю, занепокоєнням і надмірною активністю. Однак нове дослідження, проведене в Університеті Каліфорнії, показало: деякі антидепресанти, ймовірно, безпечніші, ніж інші, пише Zee News.
Дослідники порівняли ефект, вироблений на вагітних щурах двома антидепресантами. Передбачалося, що всі антидепресанти впливають на гризунів однаково, оскільки в них один і той самий механізм дії. Термін вагітності піддослідних тварин був аналогічний третьому триместру вагітності людини.
Фахівці помітили у дитинчат щурів, зміни в процесі передачі серотоніну. У дорослому віці ці крисята були менш тривожними, ніж пацюки, матерям яких давали інше заспокійливе. Так, ймовірно, прийом матір'ю деяких антидепресантів під час вагітності захищає її дітей від розвитку тривожних розладів у майбутньому.
0 780
24-12-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Якщо ви хочете приготувати дуже смачну, легку страву з сиру, приготуйте сирні вафлі, які сподобаються як дорослим, так і дітям

Всі рецепти ...
• Теги