додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Калина рятує від жирної їжі

Якщо щодня з'їдати по жмені калини, то можна впоратися з негативними наслідками жирного раціону, з’ясували вчені.
Було доведено: ці ягоди знижують тиск і показники запалення, пише The Daily Mail. Секрет у високій концентрації поліфенолів (антоціанів), кажуть співробітники Університету Східної Фінляндії.
Вони годували мишей жирною їжею протягом трьох місяців. При цьому 5% або 10% раціону припадало на ягоди. Ефект дієти аналізувався за рівнем запалення в клітинах. А відомо, що в огрядних людей підвищені маркери запалення і це пов'язано, в свою чергу, з діабетом 2 типу, хворобами серця, інсультами і гіпертонією.
Запалення оцінювали за концентрацією цитокінів – сполук, які виділяються білими кров'яними клітинами, які запускають імунну відповідь. Якщо цитокінів багато, значить, в тілі запалення. Також замірялися рівень цукру в крові і чутливість до інсуліну, а також тиск і вагу. У підсумку жирний раціон однозначно призводив до збільшення ваги, зміни показників цукру, метаболізму жиру, кров'яного тиску і запалення.
Однак ягоди знижували показники запалення і запобігали підвищенню тиску. Плюс, як показали раніше дослідження, продукти, багаті на поліфеноли, зменшують кількість жирових клітин до трьох чвертей (найбільша доза – на 73%, а найменша – на 27%).
0 851
24-12-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...