додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Калина рятує від жирної їжі

Якщо щодня з'їдати по жмені калини, то можна впоратися з негативними наслідками жирного раціону, з’ясували вчені.
Було доведено: ці ягоди знижують тиск і показники запалення, пише The Daily Mail. Секрет у високій концентрації поліфенолів (антоціанів), кажуть співробітники Університету Східної Фінляндії.
Вони годували мишей жирною їжею протягом трьох місяців. При цьому 5% або 10% раціону припадало на ягоди. Ефект дієти аналізувався за рівнем запалення в клітинах. А відомо, що в огрядних людей підвищені маркери запалення і це пов'язано, в свою чергу, з діабетом 2 типу, хворобами серця, інсультами і гіпертонією.
Запалення оцінювали за концентрацією цитокінів – сполук, які виділяються білими кров'яними клітинами, які запускають імунну відповідь. Якщо цитокінів багато, значить, в тілі запалення. Також замірялися рівень цукру в крові і чутливість до інсуліну, а також тиск і вагу. У підсумку жирний раціон однозначно призводив до збільшення ваги, зміни показників цукру, метаболізму жиру, кров'яного тиску і запалення.
Однак ягоди знижували показники запалення і запобігали підвищенню тиску. Плюс, як показали раніше дослідження, продукти, багаті на поліфеноли, зменшують кількість жирових клітин до трьох чвертей (найбільша доза – на 73%, а найменша – на 27%).
0 790
24-12-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...