додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Негативні події в житті партнера сильно впливають на жінок

Давно відомо, що жінки реагують на все емоційніше, ніж чоловіки.
Нове велике дослідження, проведене вченими з Університету Гріффіта й Університету Квінсленда, показало: жінкам простіше, ніж чоловікам, поставити себе на місце своєї другої половини, передає News-Medical. Фахівці проаналізували дані більше 20000 жителів Австралії. Вони оцінювали те, як змінювався психічний стан людей, коли щось траплялося з їхнім партнером.
Якщо партнер був хворий, або у нього помирав друг, жінка сильно йому співчувала. А ось на чоловіка практично не впливали негативні події в житті партнерки. Рівень емпатії жінок (24%) був порівнянний з їхнім переживаннями в тому випадку, якби щось сталося безпосередньо в їхньому житті. Дослідники відзначають: це не означає, що чоловіки бездушні або не піклуються про своїх партнерок. Просто вони не дуже емоційно ставляться до почуттів партнерки. Ймовірно, чоловіків в таких випадках їхні власний образ і роль хвилюють сильніше, ніж почуття другої половини.
Вчені також помітили: люди, які були батьками, через більшу кількість спільних інтересів переживали за партнера сильніше, ніж ті, у кого не було дітей. Так, негативні та позитивні події, що відбуваються в житті людини, зачіпають і його близьких. Партнер, який відчуває душевні страждання, не просто викликає у своєї другої половини емпатію. Пара може менше часу приділяти домашнім справам і менше спілкуватися з дітьми та іншими членами сім'ї. У такому разі їхнім близьким доводиться брати на себе більше обов'язків.
0 1 011
20-12-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...