додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Продукти з низьким глікемічним індексом не зміцнюють здоров’я

Вважається, дієта з низьким глікемічним індексом корисна для повних людей, які мають проблеми з обміном речовин.
Але, як довели дослідження Жіночого госпіталю Бригама й Університету Джонса Хопкінса, подібна дієта не покращує показники інсуліну, жирів або кров'яного тиску, пише Zee News.
Вчені проаналізували вплив глікемічного індексу на серцево-судинні захворювання і діабет. Нагадаємо: цей індекс показує, як швидко після споживання продукту підвищується рівень цукру в крові. Прийнято вважати, що відсутність різких стрибків у цукрі повинно позитивно позначатися на інсуліновому профілі. Але, як виявилося, це не відіграло жодної ролі.
Більше того, вибір продуктів з низьким індексом не допомагав покращити рівень ліпопротеїнів низької й високої щільності (холестерину), тригліцеридів, систолічного кров'яного тиску або інсулінової несприйнятливості. У рамках дослідження вчені аналізували зовсім несхожі дієти за глікемічним індексом, але схожі за загальним обсягом вуглеводів і інших важливих елементів. Також враховувалася підтримувана вага.
0 1 161
20-12-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Без тіста та цукру: рецепт простої паски, яка не шкодить фігурі


Є ідеальний рецепт паски, яка тішить смаком, але не додає зайвих сантиметрів на талії
Всі рецепти ...