додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Продукти з низьким глікемічним індексом не зміцнюють здоров’я

Вважається, дієта з низьким глікемічним індексом корисна для повних людей, які мають проблеми з обміном речовин.
Але, як довели дослідження Жіночого госпіталю Бригама й Університету Джонса Хопкінса, подібна дієта не покращує показники інсуліну, жирів або кров'яного тиску, пише Zee News.
Вчені проаналізували вплив глікемічного індексу на серцево-судинні захворювання і діабет. Нагадаємо: цей індекс показує, як швидко після споживання продукту підвищується рівень цукру в крові. Прийнято вважати, що відсутність різких стрибків у цукрі повинно позитивно позначатися на інсуліновому профілі. Але, як виявилося, це не відіграло жодної ролі.
Більше того, вибір продуктів з низьким індексом не допомагав покращити рівень ліпопротеїнів низької й високої щільності (холестерину), тригліцеридів, систолічного кров'яного тиску або інсулінової несприйнятливості. У рамках дослідження вчені аналізували зовсім несхожі дієти за глікемічним індексом, але схожі за загальним обсягом вуглеводів і інших важливих елементів. Також враховувалася підтримувана вага.
0 1 221
20-12-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...