додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Понад 80% жиру з тіла може виводитися за допомогою дихання

Виходить, легені – основний орган, пов'язаний з коливаннями ваги.
А правильна дихальна гімнастика дуже ефективна для її зниження, пише The Daily Mail. Відомо: у крові містяться тригліцериди (вид жиру). І вони складаються з трьох типів атомів – вуглецю, водню і кисню.
Щоб почати худнути, потрібно запустити процес окислення, розблокувавши атоми в молекулах тригліцеридів. Вчені з Університету Нового Південного Уельсу встановили: коли окислюється 10 кілограмів жиру, 8,4 кілограма залишають тіло через легені у вигляді вуглекислого газу. Решта 1,6 кілограма стають водою. При цьому, як показав аналіз: обсяг вдихуваного повітря, необхідного для окислення, майже утричі більший, ніж обсяг спалюваного жиру.
Грубо кажучи, для окислення 10 кілограмів жиру, потрібно, щоб в тіло надійшли 29 кілограмів кисню. В результаті буде вироблено 28 кілограмів вуглекислого газу і 11 кілограмів води. У стані спокою людина, яка важить 70 кілограмів, видихає приблизно 200 мілілітрів вуглекислого газу. За день обсяг може становити мінімум 200 грамів вуглецю (це майже третина від кілограмів, які втрачаються за 9 годин сну). Годинна пробіжка допоможе прибрати додаткові 40 грамів вуглецю, що збільшить загальну втрату до 240 грамів.
0 1 002
19-12-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги