додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Час настання першої менструації впливає на стан серця і судин

Високий тиск, діабет, паління й ожиріння – найбільш значущі фактори ризику розвитку хвороб серця.
Але, згідно з останнім дослідженням, сюди належить також вік, у якому в жінки починається менструація, пише Medical News Today. Цей факт впливає і на ризик інсульту, і на ризик гіпертонії.
Доктор Декстер Каною з Ракового епідеміологічного відділення Університету Оксфорда проаналізував дані 1,3 мільйона британок 50-64 років. За жінками спостерігали більше 10 років. Так, жінки, у яких менструація почалася в 10 років і раніше чи в 17 років і пізніше, частіше за інших мали хвороба серця, інсульт і гіпертонію, ніж жінки, у яких менструація почалася в 13 років.
У першої групи жінок ризик госпіталізації або смерті від хвороби серця підвищувався на 27%, ризик госпіталізації або смерті від інсульту – на 16%, ризик госпіталізації або смерті від гіпертонії – на 20%. За словами фахівців, уникнути аномально раннього настання місячних допоможе боротьба з ожирінням.
У принципі, про заявлений зв'язок говорили ще в 2012 році. Тоді вчені обстежили 1638 жінок 40 років і старше. І з'ясувалося: ранній початок менструації був пов'язаний з підвищеним ризиком ожиріння, що збільшувало ймовірність серцево-судинного захворювання.
0 1 228
19-12-2014, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги