додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Стандартні щеплення – несподівані рішення від алергії

Доктор Ольф Гербарт з Університету Лейпцига довів: вакцинація дітей не тільки не збільшує ризик алергії в наступні роки, а зменшує його.
Таким чином один із найпоширеніших міфів був розвінчаний. Експерт досліджував три групи дітей – загалом 2187 осіб 5-6 років. У першу потрапили діти, народжені в Німеччині в 1988-1989 роках, у другу – в 1994-1995 роках, а в третій – діти з підвищеним спадковим ризиком розвитку атопічних захворювань.
Враховувалася інформація, отримана з опитувальників, аналізів крові (поствакцинальні титри антитіл). Загалом дослідників цікавили всі щеплення, рекомендовані в Німеччині. У трьох групах чим рідше здійснювалася вакцинації, тим вищими були показники поширеності алергічних захворювань.
Але, наприклад, атопічна екзема частіше зустрічалася в не вакцинованих дітей (29,6% проти 22,1% у групі вакцинованих). У принципі, симптоми інших алергічних захворювань також частіше зустрічалися в дітей, які не отримували щеплень (38,9% проти 32,7%). А ось у групі дітей із підвищеним ризиком атопічних станів ймовірність розвитку будь-яких симптомів алергії зменшувалася на 26% у щеплених дітей, а ймовірність розвитку екземи – на 34%. Мабуть щеплення мали несподівані побічні ефекти у вигляді захисту від алергії.
0 947
17-12-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги