додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Ті, хто любить готувати вдома, – у групі ризику ожиріння

Вважається, краще готувати вдома, відмовившись від готових продуктів.
Але фахівці з’ясували: чим більше людина проводить час, готуючи їжу, тим сильніше вона підриває своє здоров'я. Нерідко людина настільки захоплюється, що додає в їжу занадто багато соусів та інших не дуже корисних інгредієнтів, пише The Daily Mail.
Люди, які люблять готувати вдома, часто використовують багато олії, солі. Більше того, вклавши стільки сил, вони потім вважають себе просто зобов'язаними все з'їсти. Плюс, багато куштують їжу під час приготування. З часом це може призвести до набирання ваги. За словами співробітників Університету Раш, вони проаналізували цей феномен на прикладі інформації майже про 3000 жінок.
Вчені враховували, скільки часу ті витрачали на приготування їжі, який був стан їхнього здоров'я (зокрема цікавив метаболічний синдром, що підвищує ризик хвороб серця, інсультів і діабету; він виражається в гіпертонії, підвищеному холестерині та ожирінні).
Виявилося, жінки, які проводили найбільше часу за готуванням і миттям посуду, частіше мали метаболічний синдром. Фахівці рекомендують звернути увагу на корисні готові страви, які економлять час і продаються порційно. Це дозволить захистити себе від переїдання.
0 1 563
17-12-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги