додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Особливості мозку змушують повних дітей їсти багато солодощів

У дослідженні вчених з Університету Каліфорнії взяли участь 23 дитини віком від 8 до 12 років.
10 учасників страждали на ожиріння, а 13 були здорові. Діти з заплющеними очима, фокусуючись на смаку, куштували одну п'яту чайної ложки води, змішаної із цукром. У цей час учені спостерігали за активністю мозку учасників, розповідає Psych Central. Дослідники врахували чинники, які могли вплинути на результати. Наприклад, всі діти були правшами, і ніхто з них не страждав від тривоги або синдрому дефіциту уваги і гіперактивності (СДУГ). Також усім учасникам подобався смак цукру.
Сканування мозку показало: у дітей, що страждають ожирінням, підвищена активність в островковой частці кори і мигдалині, областях мозку, пов'язаних зі сприйняттям, емоціями, усвідомленням, смаком, мотивацією і винагородою. Примітно, що активність нейронів в іншому центрі винагороди – смугастому тілі – у огрядних дітей підвищена не була. У попередніх дослідженнях вчені пов'язали цю зону мозку з ожирінням у дорослих. Однак смугасте тіло повністю розвивається лише до підліткового віку.
Результати не говорять про наявність причинно-наслідкового зв'язку між чутливістю до солодкого і переїданням. Проте, швидше за все, у дітей, що страждають від ожиріння, харчування тісно пов'язане з винагородою. Йдеться про своєрідне харчове підкріплення – отриманні задоволення за допомогою їжі. Схильність до цього, судячи з усього, зумовлена певними схемами в мозку, що змушують дітей їсти більше солодощів.
0 1 305
16-12-2014, 21:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...