|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниУ дослідженні вчених з Університету Каліфорнії взяли участь 23 дитини віком від 8 до 12 років. 10 учасників страждали на ожиріння, а 13 були здорові. Діти з заплющеними очима, фокусуючись на смаку, куштували одну п'яту чайної ложки води, змішаної із цукром. У цей час учені спостерігали за активністю мозку учасників, розповідає Psych Central. Дослідники врахували чинники, які могли вплинути на результати. Наприклад, всі діти були правшами, і ніхто з них не страждав від тривоги або синдрому дефіциту уваги і гіперактивності (СДУГ). Також усім учасникам подобався смак цукру. Сканування мозку показало: у дітей, що страждають ожирінням, підвищена активність в островковой частці кори і мигдалині, областях мозку, пов'язаних зі сприйняттям, емоціями, усвідомленням, смаком, мотивацією і винагородою. Примітно, що активність нейронів в іншому центрі винагороди – смугастому тілі – у огрядних дітей підвищена не була. У попередніх дослідженнях вчені пов'язали цю зону мозку з ожирінням у дорослих. Однак смугасте тіло повністю розвивається лише до підліткового віку. Результати не говорять про наявність причинно-наслідкового зв'язку між чутливістю до солодкого і переїданням. Проте, швидше за все, у дітей, що страждають від ожиріння, харчування тісно пов'язане з винагородою. Йдеться про своєрідне харчове підкріплення – отриманні задоволення за допомогою їжі. Схильність до цього, судячи з усього, зумовлена певними схемами в мозку, що змушують дітей їсти більше солодощів. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|