додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Особливості мозку змушують повних дітей їсти багато солодощів

У дослідженні вчених з Університету Каліфорнії взяли участь 23 дитини віком від 8 до 12 років.
10 учасників страждали на ожиріння, а 13 були здорові. Діти з заплющеними очима, фокусуючись на смаку, куштували одну п'яту чайної ложки води, змішаної із цукром. У цей час учені спостерігали за активністю мозку учасників, розповідає Psych Central. Дослідники врахували чинники, які могли вплинути на результати. Наприклад, всі діти були правшами, і ніхто з них не страждав від тривоги або синдрому дефіциту уваги і гіперактивності (СДУГ). Також усім учасникам подобався смак цукру.
Сканування мозку показало: у дітей, що страждають ожирінням, підвищена активність в островковой частці кори і мигдалині, областях мозку, пов'язаних зі сприйняттям, емоціями, усвідомленням, смаком, мотивацією і винагородою. Примітно, що активність нейронів в іншому центрі винагороди – смугастому тілі – у огрядних дітей підвищена не була. У попередніх дослідженнях вчені пов'язали цю зону мозку з ожирінням у дорослих. Однак смугасте тіло повністю розвивається лише до підліткового віку.
Результати не говорять про наявність причинно-наслідкового зв'язку між чутливістю до солодкого і переїданням. Проте, швидше за все, у дітей, що страждають від ожиріння, харчування тісно пов'язане з винагородою. Йдеться про своєрідне харчове підкріплення – отриманні задоволення за допомогою їжі. Схильність до цього, судячи з усього, зумовлена певними схемами в мозку, що змушують дітей їсти більше солодощів.
0 1 201
16-12-2014, 21:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги