додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

У соєвих продуктах немає нічого страшного

Соєві продукти – знахідка для розвитку продуктового забезпечення населення.
Соєві продукти корисні всім, особливо категорії людей у віці від 40 і старшим. Якби всі в цьому віці м'яко перейшли на соєві продукти, то відсоток захворюваності на серцево-судинні патології значно знизився б. Справа в тому, що соя – повноцінний білок рослинного походження, до складу якого входять всі незамінні амінокислоти, і при цьому відсутні будь-які жири, що викликають небезпеку розвитку захворювань. Також варто відзначити, що соя містить жіночі гормони – фітоестрогени, що підтримують жіночий організм в режимі молодості довгі роки. Тому для прекрасної половини людства соєві продукти особливо корисні.
Проте в нашій країні соя практично ніде не росте, за винятком невеликих зон. Лікарі-дієтологи насторожено ставляться до сої імпортного виробництва і продуктів із неї. Така соя вирощена методом генної інженерії, коли відбуваються мутації на рівні генома рослини. І невідомо, як ці мутації будуть діяти на організм людини. За 30 останніх років існування програми оздоровлення населення в усьому світі за рахунок посиленого виробництва соєвих продуктів, оздоровлення суспільства так і не відбулося. У тих країнах, де ця програма здійснювалася – в Америці, Канаді, Бразилії, передових європейських і африканських країнах – не знизився відсоток серцево-судинних захворювань, не збільшилася середня тривалість життя, проте зросла кількість новонароджених з різними генетичними патологіями.
Крім того, значно збільшився відсоток населення з патологією щитовидної залози – за даними ВООЗ, від 4% до 72% за останні 30 років. І, на жаль, збільшилася кількість генетичних захворювань, що відбиваються на здоров'ї російського населення, у зв'язку з активною поставкою соєвих продуктів імпортного виробництва. Тому, відповідно до рекомендацій ВООЗ, не слід вживати імпортні соєві продукти дітям до 12 років, вагітним жінкам, людям з патологією щитовидної залози, особам з онкологічними захворюваннями. Загалом лікарі позитивно ставляться до соєвих продуктів, але тільки вітчизняного виробництва.
0 781
15-12-2014, 22:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...