додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

У соєвих продуктах немає нічого страшного

Соєві продукти – знахідка для розвитку продуктового забезпечення населення.
Соєві продукти корисні всім, особливо категорії людей у віці від 40 і старшим. Якби всі в цьому віці м'яко перейшли на соєві продукти, то відсоток захворюваності на серцево-судинні патології значно знизився б. Справа в тому, що соя – повноцінний білок рослинного походження, до складу якого входять всі незамінні амінокислоти, і при цьому відсутні будь-які жири, що викликають небезпеку розвитку захворювань. Також варто відзначити, що соя містить жіночі гормони – фітоестрогени, що підтримують жіночий організм в режимі молодості довгі роки. Тому для прекрасної половини людства соєві продукти особливо корисні.
Проте в нашій країні соя практично ніде не росте, за винятком невеликих зон. Лікарі-дієтологи насторожено ставляться до сої імпортного виробництва і продуктів із неї. Така соя вирощена методом генної інженерії, коли відбуваються мутації на рівні генома рослини. І невідомо, як ці мутації будуть діяти на організм людини. За 30 останніх років існування програми оздоровлення населення в усьому світі за рахунок посиленого виробництва соєвих продуктів, оздоровлення суспільства так і не відбулося. У тих країнах, де ця програма здійснювалася – в Америці, Канаді, Бразилії, передових європейських і африканських країнах – не знизився відсоток серцево-судинних захворювань, не збільшилася середня тривалість життя, проте зросла кількість новонароджених з різними генетичними патологіями.
Крім того, значно збільшився відсоток населення з патологією щитовидної залози – за даними ВООЗ, від 4% до 72% за останні 30 років. І, на жаль, збільшилася кількість генетичних захворювань, що відбиваються на здоров'ї російського населення, у зв'язку з активною поставкою соєвих продуктів імпортного виробництва. Тому, відповідно до рекомендацій ВООЗ, не слід вживати імпортні соєві продукти дітям до 12 років, вагітним жінкам, людям з патологією щитовидної залози, особам з онкологічними захворюваннями. Загалом лікарі позитивно ставляться до соєвих продуктів, але тільки вітчизняного виробництва.
0 725
15-12-2014, 22:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...