додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Ресторани попереджуватимуть про небезпечні продукти в меню хворих на алергію

В Європі запроваджується нова норма.
Тепер всі ресторани і точки продажу їжі на винос зобов’яжуть інформувати клієнтів про наявність алергенів в стравах, передає BBC. Працівники закладів громадського харчування будуть розповідати, чи присутній в меню хоч один з 14 найпоширеніших алергенів. У цей перелік, зокрема, входять горіхи, молоко, селера, клейковина, соя і пшениця.
Наприклад, селеру можна знайти в бульйонних кубиках, в супі; клейковину – в пшениці, житі, ячмені. Небезпечні також ракоподібні, яйця, риба, люпин (міститься в випічці, хлібі, макаронних виробах), молюски, гірчиця, арахіс, кунжутне насіння, діоксид сірки (використовується як консервант в сухофруктах, м’ясних продуктах, безалкогольних напоях, овочах і алкоголі).
Нові правила торкнуться не тільки пекарень та кафе, але будинки престарілих і готові упаковані страви, що продаються в супермаркетах. Якщо порушення норми буде зафіксовано кілька разів, на заклад накладуть штраф. Згідно зі статистикою, це нововведення просто необхідне, адже в Європі проживає більше 17 мільйонів хворих на алергію.
Багато хто з них потрапляє до лікарень і навіть помирає через харчової алергії. І часто цих ускладнень можна уникнути. У всьому винна недостатня інформованість. Працівники громадського харчування повинні виправити це, розповідаючи клієнтам про аллергени, розміщуючи інформацію на листівках, на самих упаковках у вигляді попереджень або виділяючи окремі інгредієнти в меню.
0 918
15-12-2014, 21:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...