додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Ресторани попереджуватимуть про небезпечні продукти в меню хворих на алергію

В Європі запроваджується нова норма.
Тепер всі ресторани і точки продажу їжі на винос зобов’яжуть інформувати клієнтів про наявність алергенів в стравах, передає BBC. Працівники закладів громадського харчування будуть розповідати, чи присутній в меню хоч один з 14 найпоширеніших алергенів. У цей перелік, зокрема, входять горіхи, молоко, селера, клейковина, соя і пшениця.
Наприклад, селеру можна знайти в бульйонних кубиках, в супі; клейковину – в пшениці, житі, ячмені. Небезпечні також ракоподібні, яйця, риба, люпин (міститься в випічці, хлібі, макаронних виробах), молюски, гірчиця, арахіс, кунжутне насіння, діоксид сірки (використовується як консервант в сухофруктах, м’ясних продуктах, безалкогольних напоях, овочах і алкоголі).
Нові правила торкнуться не тільки пекарень та кафе, але будинки престарілих і готові упаковані страви, що продаються в супермаркетах. Якщо порушення норми буде зафіксовано кілька разів, на заклад накладуть штраф. Згідно зі статистикою, це нововведення просто необхідне, адже в Європі проживає більше 17 мільйонів хворих на алергію.
Багато хто з них потрапляє до лікарень і навіть помирає через харчової алергії. І часто цих ускладнень можна уникнути. У всьому винна недостатня інформованість. Працівники громадського харчування повинні виправити це, розповідаючи клієнтам про аллергени, розміщуючи інформацію на листівках, на самих упаковках у вигляді попереджень або виділяючи окремі інгредієнти в меню.
0 784
15-12-2014, 21:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги