додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Нездорове відчуття особистої гідності призводить до проблем із психікою

Дослідники з Університету Каліфорнії виявили: як високий, так і низький соціальний статус небезпечні для психіки.
Золота середина між цими двома крайностями допомагає зберегти психічне здоров'я, передає The News Reports. У дослідженні взяли участь 600 молодих чоловіків і жінок.
Учені пов'язали підвищене й знижене почуття власної гідності з біполярним розладом, нарцистичним розладом особистості, тривогою і депресією. Тривожні люди і ті, хто схильний до депресії, рідко відчувають гордість за свої досягнення. Також їм не властиве почуття влади. Маніакальні особистості, як правило, переповнені гордістю і прагнуть до влади, незважаючи на те, що через це від них можуть відвернутися інші люди.
Попередні дослідження показали: почуття безсилля і безпорадності послаблюють імунну систему, роблячи її вразливою для фізичних і психічних захворювань. З іншого боку, жага влади пов'язана з біполярним розладом і нарцистичним розладом особистості. Згідно з даними останніх досліджень, люди, які живуть в розвинених країнах, де рівні доходів населення дуже різні, утричі частіше страждають від депресії і тривожних розладів, ніж жителі країн, де доходи людей однакові.
0 1 147
13-12-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги