додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Відбулася науково-практична конференція сімейних лікарів

У Палаці "Академічний" 9 грудня кафедрою сімейної медицини Буковинського державного медичного університету разом з Департаментом охорони здоров’я Чернівецької ОДА проведено науково-практичну конференцію Асоціації сімейних лікарів Чернівецької області "Серцево-судинні захворювання при цукровому діабеті 2 типу: сучасні підходи до профілактики, діагностики та лікування".
Доповідь к.мед.н., доцента Віталія Антоновича Маслянка була присвячена сучасним аспектам патогенезу, профілактики, діагностики та лікування цукрового діабету (ЦД) 2 типу. Доповідач чітко вказав сімейним лікарям на послідовність їх дії при цукровому діабеті, дав цікаві практичні поради та відповів на запитання слухачів.
Зацікавлення у слухачів викликала доповідь д.мед.н., професора Семена Віссаріоновича Білецького "Артеріальна гіпертензія та цукровий діабет 2 типу", в якій було наголошено на важливості досягнення цільових рівнів артеріального тиску у хворих на ЦД та наведено алгоритм призначення антигіпертензивної терапії у таких пацієнтів.
К.мед.н., доцент Оксана Анатоліївна Петринич у своїй доповіді зупинилася на принципах надання медичної допомоги хворим на стабільну стенокардію напруги в поєднанні з ЦД 2 типу в світлі вітчизняних уніфікованих клінічних протоколів. Розглядалися такі аспекти як обстеження, консультування, медикаментозне лікування і скерування пацієнтів на отримання вторинної медичної допомоги.
На завершення науково-практичної конференції члени Асоціації сімейних лікарів Чернівецької області висловили свої побажання щодо тематики майбутніх засідань.
0 691
10-12-2014, 15:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...