додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Авокадо допомагає контролювати апетит

Усього кілька скибочок авокадо значно знижують бажання з'їсти що-небудь найближчим часом.
Учені з Університету Лома Лінда здійснили дослідження, у якому взяли участь дорослі з надлишковою вагою. Перша група добровольців їла сніданок без авокадо, друга – з авокадо, а третя – з додатковою порцією авокадо, пише Fruitnet.
Потім дослідники виміряли в учасників рівні глюкози та інсуліну. Також вони стежили за тим, чи прокидався у людей апетит. В учасників, до порції яких була додана половина свіжого авокадо, бажання з'їсти щось протягом наступних трьох годин було нижчою на 40%, а протягом п'яти годин – на 28%. Добровольці також почувалися на 26% більше ситими в другій половині дня після сніданку з авокадо.
Додавання авокадо збільшувало кількість калорій і вуглеводів в раціоні учасників. При цьому рівень цукру в їхній крові не підвищувався, чого не можна було сказати про тих, хто їв порцію без авокадо. Це навело вчених на думку, що авокадо, можливо, допомагає контролювати рівень цукру.
Ще одне дослідження, проведене раніше, показало: люди, які регулярно їдять авокадо, в порівнянні з тими, хто авокадо не їсть, важать в середньому на 3,4 кілограми менше, а їхні талії на 4 сантиметри тонші. Авокадо багаті корисними мононенасичені жири. До того ж, у них низький глікемічний індекс, що показує, наскільки швидко після споживання продукту підвищується рівень цукру в крові. Все це допомагає довше почуватися ситим. Крім того, половина авокадо містить 25% від добової норми споживання клітковини.
0 919
11-12-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...