додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Ожиріння забирає роки життя

Гладкі молоді люди можуть, самі того не підозрюючи, зменшувати тривалість свого життя на вісім років і накопичувати передумови до майбутніх захворювань.
Співробітники Університету Макгілла вирахували ризик смерті від захворювань на зразок діабету 2 типу та хвороб серця, які часто пов'язують із зайвою вагою і ожирінням, пише The Telegraph.
Виявилося, ожиріння значно скорочує тривалість життя. Більше того, людина, швидше за все, проведе останні 19 років життя в жахливому стані. Тобто кожен огрядний чоловік 20 років буде погано себе почувати з 50 років, а помре приблизно в 71 рік замість 79 (середній показник). Взагалі, чим молодша людина, тим більший ефект справляє ожиріння на здоров'я.
Загалом вчені з'ясували, що люди із зайвою вагою (Індекс маси тіла від 25 до 30) втрачали до трьох років життя, залежно від віку і статі. Люди з ожирінням (Індекс маси тіла від 30 і до 35) втрачали від 1 до 6 років, а ось сильне ожиріння (індекс від 32) забирало до 8 років життя. Найгірше доводилося людям у віці 20-39 років. Як показав аналіз, саме значуще скорочення тривалості життя спостерігалося серед молодих людей (20-29 років). Воно дорівнювало приблизно 19 років для дуже огрядних чоловіків і жінок.
0 988
9-12-2014, 21:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги