додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Організували майстер-клас для сімейних лікарів Новоселицького району

4 грудня 2014 року в умовах Навчально-практичного центру (НПЦ) первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД) Буковинського державного медичного університету в с. Бояни Новоселицького району відбувся майстер-клас з офтальмоскопії для сімейних лікарів, організований кафедрою сімейної медицини за участю д.мед.н., завідувача кафедри офтальмології Ярослава Івановича Пенішкевича.
На майстер-класі були присутні сімейні лікарі КУ "ЦПМСД Новоселицького району" разом з його очільником – В’ячеславом Васильовичем Бежаном, заступник начальника управління організації лікувально-профілактичної роботи та розвитку медичної допомоги населенню – начальник відділу розвитку та контролю якості медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Любов Григорівна Крикливець, професорсько-викладацький склад кафедри сімейної медицини (в.о. зав. кафедри, професор Лариса Петрівна Сидорчук, доценти Оксана Анатоліївна Петринич та Лариса Василівна Мельничук, асистент Аліна Андріївна Соколенко), студенти 6 курсу медичного факультету № 2.
Проведення майстер-класу з офтальмоскопії в умовах НПЦ ПМСД БДМУ в с. Бояни Новоселицького району ініційовано з урахуванням позитивного досвіду та схвальних відгуків учасників аналогічного заходу в НПЦ ПМСД БДМУ в с. Коровія Глибоцького району. Організація майстер-класу в черговий раз наблизила процес вивчення офтальмології до потреб практичної роботи сімейних лікарів, які мали нагоду ознайомитися із сучасними принципами діагностики найактуальнішої офтальмологічної патології (глаукоми, катаракти, очних ускладнень цукрового діабету, гіпертонічної хвороби тощо), визначити гостроту зору, виміряти внутрішньоочний тиск, оглянути очне дно шляхом офтальмоскопії з використанням портативного офтальмоскопа.
Окрім того, під час виїзду до НПЦ ПМСД БДМУ в с. Бояни Новоселицького району професором та доцентами кафедри сімейної медицини було проконсультовано 8 хворих терапевтичного та педіатричного профілю. Під час консультацій були присутні й студенти 6 курсу, які в умовах сільської амбулаторії мали можливість оглянути пацієнтів, детально ознайомитися з обліковою документацією, реєструвати та інтерпретувати дані ЕКГ.

0 961
5-12-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги