додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

У дитячій лікарні відбулася акція до Дня боротьби зі СНІДом

1 грудня на базі Обласної дитячої клінічної лікарні за підтримки завідувача кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб професора Колоскової О.К. проведена акція присвячена до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом та толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих "Кожна людина має право жити!".
Зокрема викладачі кафедри разом із студентами 5 курсів та лікарями відділень роздали дітям та їх батькам флайєри з корисною інформацією щодо шляхів передачі ВІЛ, а саме доцент кафедри Білоус Т.М. у кардіоонкогематологічному відділенні, асистенти Шахова О.О., Сажин С.І., доцент Ортеменка Є.П. в пульмонологічному відділенні, асистенти Власова О.В., Кузьменко Л.М., Трекуш Е.З. у неонатологічних відділеннях. Також д.мед.н. Іванова Л.А. та доцент Колюбакіна Л.В. у рамках просвітницького заходу "Шляхи передачі ВІЛ" провели круглий стіл для студентів 6 курсу та прочитали лекцію для слухачів курсів тематичного удосконалення.

Дуже важливо знати, як передається ВІЛ, і, як від нього захиститися

ВІЛ передається трьома чітко визначеними шляхами:
1. ВІЛ може передатися при незахищеному статевому контакті, якщо один із партнерів є носієм. Тому необхідно уникати випадкових та безладних статевих контактів, захищатися і правильно користуватися чоловічими та жіночими презервативами.

2. ВІЛ може передаватися через кров: переливання зараженої крові, використання брудних шприців під час прийому наркотиків, брудні голки, пірсинг, татуювання, використання забрудненого, зараженого кров'ю леза. Тому вкрай важливо використовувати одноразові голки та леза.

3. ВІЛ може передаватися від ВІЛ-позитивної матері до дитини під час вагітності, пологів або годування груддю. Якщо ВІЛ-позитивна матір вирішить народити дитину, лікар зможе надати інформацію про те, яке лікування існує на сьогоднішній день, що знижує ризик зараження дитини.
Таким чином існує лише три шляхи зараження ВІЛ: статевим шляхом, через кров та від матері до дитини, а решта шляхів про які ви можете почути - лише домисли.
0 800
3-12-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги