додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

10 властивостей граната

Райське яблуко, яке спокусило Єву; плід дерева, яке посадила на Кіпрі Афродіта; ягода, сік якої називають "любовним зіллям" і продають, як найсильніший афродизіак – це не що інше, як гранат!
Плід декоративної рослини гранатника, який дозріває пізньої осені, оточив себе неймовірною кількістю міфів про його властивості. Ми розповімо тільки факти про реальну користь граната для організму людини.

1. Активізує гормони
Олії, які містяться в кісточках граната, чудово відновлюють гормональний баланс в організмі. Тому рекомендують з'їдати гранатові насіннячка, особливо в разі хворобливих менструацій, головного болю або появи клімаксу.

2. Природний інсулін
Плоди граната – одні з небагатьох солодощів, які не тільки допустимі, але й корисні діабетикам. Вживаючи лише півчайної ложки гранатового соку 4 рази на день до їди, можна істотно знизити рівень цукру в крові.

3. Підвищує гемоглобін
Гранат здавна був відомий, як найкращий засіб боротьби з анемією. Людям, які страждають від недокрів'я, достатньо вживати розведений гранатовий сік по 0,5 склянки тричі на день за 30 хвилин до їди протягом двох місяців.

4. Дезінфікує рот і горло
При ангіні, фарингіті, а також при стоматиті корисно полоскати горло і порожнину рота водним відваром зі шкірки граната або гранатовим соком. Дубильні речовини усувають біль, а органічні кислоти знищують інфекцію.

5. Знижує тиск
Зерна граната – справжня знахідка для гіпертоніків, тому що вони дуже м'яко знижують артеріальний тиск, не маючи побічних дій на організм. А перетинки з плодів граната, висушені і додані в чай, допоможуть заспокоїти нервову систему, позбутися тривоги, налагодити нічний сон.

6. Чудовий косметичний засіб
Маска з трохи підсмаженої, товченої шкірки граната з вершковою або оливковою олією – чудовий засіб для тих, у кого жирна шкіра обличчя, вугри або гнійні висипання. А порошком з висушеної шкірки можна ефективно лікувати опіки, тріщини і подряпини.

7. Усуває запалення
Відвар кори граната дуже корисний при різних запальних захворюваннях (нирок, печінки, вух і очей, суглобів, гінекологічних органів). Для його приготування необхідно залити 2 чайні ложки подрібненої кори 1 склянкою гарячої води, потім прокип'ятити на водяній бані 30 хвилин, процідити, відтиснути й розвести кип'яченою водою. Приймати такий відвар необхідно по 50 г двічі-тричі на день за 30 хвилин до їди.

8. Виводить радіацію
Незамінним елементом раціону всіх, хто працює з радіоактивними ізотопами або живе в зоні підвищеної радіації, є гранатовий сік.

9. Потужний протиглистовий засіб
Кора стиглого граната містить алкалоїди пельтьерин, ізопельтьерин і метілізопельтьерин, які мають сильну протиглистову дію. Щоб позбутися глистів, настоюйте 40-50 г подрібненої кори в 400 г холодної води протягом шести годин, а потім прокип'ятіть на повільному вогні, доки не випарується половина рідини. Остиглий відвар процідіть і випийте протягом години дрібними порціями. Через годину випийте проносне, а через 4-5 годин зробіть клізму.

10. Засіб від діареї
Кора і плоди граната мають в'яжучі властивісті, тому їх використовують від проносу, коліту і ентероколіту. Для дорослих рекомендується приймати по дрібці висушеної, подрібненої кори граната тричі на день після їди, а дітям з цією метою достатньо давати свіжовичавлений сік, розведений наполовину водою. У разі інфекційної діареї, поліфеноли, що містяться в шкірці граната, ефективно зменшують зростання дизентерійної палички та інших збудників.

Гранат – один з найкорисніших плодів на Землі. Він відомий з давніх часів. Згадки про нього зустрічаються навіть у Біблії. Тепер і ви знаєте, як з користю можна насолодитися цим чудовим даром природи.
0 520
4-12-2014, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти