додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Смаки людей визначають гени

Якщо людина вибагливий у їжі, справа може бути не в продуктах харчування або її оточенні.
Фахівці із Центру хімічних досліджень Монелл вивчали групу близнюків 4-7 років. Виявилося, переваги в їжі залежать від гена TAS2R38, передає Zee News.
Цей ген здатний підвищувати чутливість до гіркого смаку. Він пророкує, чи буде людина ласункою. У дослідженні діти, які були особливо чутливі до гіркоти, полюбляли солодкі продукти та напої. Дорослим, чутливим до гіркого смаку, гірка їжа теж не подобалася, але вони не особливо любили солодощі.
Харчові переваги людини залежать також від навколишнього середовища і її досвіду. Попередні дослідження показали, що їхнє формування починається вже в утробі матері під впливом різних смаків амніотичної рідини і продовжується після народження дитини при грудному вигодовуванні. А вживання в дитинстві таких продуктів, як брокколі, підвищує ймовірність того, що людина буде їсти їх і в майбутньому.
Не так давно надмірна розбірливість у їжі була визнана харчовим розладом. Вона належить до порушень апетиту. Вчені припускають: їхні результати допоможуть створити таблетки і навіть приправи, що знижують чутливість до гіркоти. Завдяки цьому людям з подібними порушеннями вдасться спробувати багато нових продуктів.
0 680
4-12-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...