додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Книга про Гаррі Поттера допомогла проникнути в таємниці мозку

Під час читання книги в мозку людини відбуваються дивні речі.
Це було з’ясовано під час експерименту. Вчені Університету Карнегі-Меллон використовували книгу "Гаррі Поттер і філософський камінь", щоб зрозуміти, які процеси перебігають в різних зонах мозку, коли люди читають і пов'язують слова з образами та ідеями, які стоять за ними, пише Time.
До роботи були залучені вісім добровольців. Їх мозок піддали скануванню під час читання дев'ятої голови відомої книги Роулінг. У цьому розділі розповідається про перший урок польотів на мітлі. У тексті точно описується руху, і це було пов'язано з активізацією частини мозку, яку ми використовуємо для сприйняття рухів іншої людини.
Дослідження триває. І, за словами вчених, можливо, їм вдасться зрозуміти, чому деякі люди відчувають труднощі з читанням, і в чому справжня причина розвитку дислексії. Дислексія – порушення здатності до оволодіння навичкою читання, здатності швидко і правильно розпізнавати слова, здійснювати декодування, освоювати правопис. При цьому зберігається здатність до навчання, а інтелектуальний і мовний рівні не мають відхилень. Медики сходяться на тому, що розлад має неврологічний характер.
0 1 112
3-12-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги