додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Незвичайний браслет попередить хворих на епілепсію про напад

Embrace – "розумний" браслет, який здатний зафіксувати ознаки епілептичного нападу, який наближається, розповідає New Scientist.
Автори – Маттео Лай і співробітники його компанії Empatica. Пристрій заміряє електричну активність шкіри. Це показник змін у мозку. В основі аналізу лежить статистична модель, складена на базі багатьох років клінічного досвіду. Це гарантує точність передбачення.
Також пристрій заміряє температуру і фіксує рух людини, що дає можливість записувати рівень фізичної активності і якість сну. Ідея створити подібний браслет прийшла в голову вченим під час дослідження емоційних станів у дітей з аутизмом. Тоді вчені теж заміряли провідність шкіри на зап'ясті. У однієї дитини був зафіксований сплеск активності. І це сталося за 20 хвилин до нападу.
Головним завданням, за словами представників Empatica, є запобігання смерті. Наприклад, під час нападу відбувається надмірна активізація мигдалеподібної залози, що призводить до зупинки дихання. Але якщо в цей момент людину потрясти або якось по-іншому простимулювати, вона знову почне дихати. А, як показало дослідження, надмірна активізація сильно відбивається на провідності шкіри. Браслет може вловити сплеск, відразу ж подавши тривожний сигнал.
0 1 322
28-11-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги