додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Перехід на вегетаріанську дієту може повернути діабет

Як передає The Daily Mail, на думку фахівців, відмова від м'яса здатна знизити рівень цукру в крові.
Таким чином дієта є альтернативним методом лікування діабету 2 типу. Дослідження, які раніше проводилися, також показали, що відмова від тваринних жирів покращує чутливість до інсуліну. У рамках останнього спостереження було встановлено: рослинна їжа знижувала показники глікованого гемоглобіну, що свідчить про концентрацію цукру. У людей з діабетом чим вищий цей показник, тим більший ризик розвитку неприємних відхилень – проблем з нервами, зором і серцем.
У свою чергу, вегетаріанська або веганська дієти знижувала глікований гемоглобін в середньому на 0,4 одиниці. Максимальне зниження – 0,7 одиниці. Цей ефект був порівнянний з прийомом протидіабетичних препаратів, інгібіторів альфа-глюкозидази. Крім контролю цукру, вегетаріанство може допомогти в контролі ваги, тиску і холестерину одночасно. Жоден препарат не може дати такого.
В останньому дослідженні брали участь 255 осіб з діабетом 2 типу із США, Бразилії та Чехії. Люди, які "сиділи" на нежирному вегетаріанському раціоні або на дієті, що складалася з яєць і молочних продуктів, але без м'яса, могли похвалитися зниженням глікованого гемоглобіну. Частково це відбувалося через те, що клітковина, що міститься в овочах і фруктах, гальмувала всмоктування цукру в кров. До речі, експерти радять замінити реальне м'ясо на соєве.
0 903
27-11-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги