додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Кава позбавляє від наркотичної залежності

Вчені виявили незвичайну властивість кави.
Виявляється, цей напій здатний послаблювати симптоми кокаїнової залежності, пише The Daily Mail. Цей висновок особливо актуальний для жінок, які частіше страждають від подібної залежності.
Відомо: кокаїн змінює менструальний цикл і рівень естрогену (жіночого статевого гормону). Раніше було доведено, що підвищений рівень естрогену часто призводить до кокаїнової залежності. Взагалі ж жінки реагують на кокаїн при значно меншій дозі, ніж чоловіки. А кофеїн блокує зміни в мозку, пов'язані з вживанням кокаїну, відновлює цикл і знімає гостроту симптомів залежності.
Все це довели експерименти з лабораторними тваринами. Розповідає керівник дослідження професор Патріція Бродерік: "У щурів кокаїн викликав різні зміни циклу. Але зміни не відбувалися, якщо кофеїн вводили через 30 хвилин після кокаїну. Те ж можна сказати про введення комбінації кокаїну і кофеїну".
Кокаїн стимулює вивільнення дофаміну (гормону задоволення) в мозку, що дає ейфорію і призводить до залежності. Кофеїн впливає на аденозинову систему, задіяну в циклі сон-пробудження. Аденозин регулює рівень дофаміну в мозку, усуваючи симптоми залежності.
0 972
26-11-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...