додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Цинк впливає на розвиток цукрового діабету

Цукровий діабет – це захворювання, пов'язане з безліччю факторів: генами, способом життя, факторами зовнішнього середовища.
Близько 50 генів відповідають за підвищення ризику розвитку цукрового діабету. Фахівці з Університету Джонса Хопксінса виявили зв'язок між концентрацією цинку в організмі і діабетом, пише Science World Report. У дослідженні взяли участь 55 добровольців. Вчені провели аналіз генів і способу життя людей. У 23 осіб була виявлена модифікація одного з білків, пов'язаних з транспортом цинку на клітинному рівні (всмоктування цинку в бета-клітинах, які синтезують інсулін). В інших випадках такий аномалії виявлено не було.
Кожен учасник у рамках експерименту отримував по 50 мг цинку двічі на добу. Крім цинку, добровольцям вводили розчин глюкози і вимірювали рівень цукру через 5 і 10 хвилин після прийому солодкого розчину. Виявилося, високий рівень цинку допомагає організму справлятися з навантаженням у вигляді надлишкової глюкози. У добровольців без модифікації через два тижні після початку дослідження на 26% зросла чутливість до інсуліну, якщо порівнювати показники з "модифікованою" групою. Вчені підводять підсумки: ризик цукрового діабету другого типу можна знизити, якщо стежити за рівнем цинку в крові і вчасно поповнювати його резерви.
0 1 988
18-11-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги