додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Повне вилікування від діабету стало можливим, переконані медики

Університет Алабами здійснив дослідження на тварин препарату для сердечників – верапамілу.
Виявилося, цей засіб дозволив повністю зупинити розвиток діабету. Отриманий грант в 2,1 мільйона доларів дав можливість продовжити роботу й запустити клінічні дослідження. Їх офіційний старт призначений на 2015 рік.
Очікується, що препарат зможе поліпшити виживання бета-клітин підшлункової залози при діабеті 1 типу. Відомо: при високому рівні цукру в крові в бета-клітинах підшлункової залози, що виробляють інсулін, посилюється вироблення білка TXNIP. При надмірному вмісті цього білку бета-клітини помирають.
Зазвичай верапаміл застосовують для лікування артеріальної гіпертензії, порушень ритму серця і мігрені. Він якраз може знижувати рівень TXNIP. Це доведено на прикладі клітинних культур. А на прикладі гризунів, у яких рівень цукру перевищував 300 міліграм на децилітр крові, було показано, що препарат може повністю усунути прояви діабету.
У клінічні випробування на людях включать 52 людини 19-45 років з діабетом 1 типу. Протягом року їм даватимуть верапаміл або плацебо. Також передбачається установка інсулінових помп. Рівень цукру повинні контролювати 24 години на добу. Якщо верапаміл добре себе покаже, він стане першим препаратом, який дозволяє зберігати власні бета-клітини. Раніше вчені намагалися домогтися цього ефекту. Але зазвичай вони йшли шляхом модуляції імунітету. А його придушення приводило до тяжких наслідків.
0 1 120
13-11-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги