додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Непереносимість лактози знижує ризик онкологічних захворювань

Дослідники з Університету Лунда виявили: у людей, нездатних засвоювати лактозу (вуглевод, що міститься в молоці і молочних продуктах), нижчий ризик розвитку раку молочної залози, легень і яєчників, порівняно з іншою частиною населення.
Учені вважають, що причина зниження ризику в дієті, а не в проблемах зі здоров'ям. Так, часте споживання молочних продуктів у Північній Америці та Західній Європі може підвищувати ризик розвитку раку.
У дослідженні взяли участь 22788 осіб з непереносимістю лактози зі Швеції, пише Science World Report. Ризик не був нижчий у братів, сестер і родичів людей, які страждали від непереносимості лактози. Результати не залежали від місця народження і статі.
Дослідники намагаються інтерпретувати результати з обережністю, так як виявлена кореляція не є причинно-наслідковою. Необхідні подальші дослідження, щоб отримати більше інформації. Поки що рано стверджувати, що споживання молока підвищує ризик розвитку раку.
0 976
12-11-2014, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...