
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
![]() |
|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниУ мозку є особливі нейрони, які відповідають за п'ять смаків – солоний, гіркий, кислий, солодкий та смак білкових продуктів. Це відкриття пояснює, як людина сприймає смаки, передає BBC з посиланням на Колумбійський університет. Виявилося, окремі сенсори на язиці, кожен з яких розпізнає свій смак, мають братів-близнюків у мозку. При цьому відомо: кожен з приблизно 80000 смакових сосочків язика здатний розпізнавати весь смаковий спектр. Але особливі клітини в сосочках схильні до визначення окремого смаку. Таким чином працює диференціація. Коли клітини визначають наявність смакового сигналу, мозку відсилається послання. Аналіз мозку гризунів дозволив виявити, куди йдуть корені зв'язку язика і мозку. Виявилася, цей зв'язок ідеально налаштований. І певні клітини мозку пов'язані з певними клітинами смакових відчуттів на язиці. Раніше ж вважалося, що клітини мозку пов'язані зі смаковими відчуттями в цілому. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
![]() Є ідеальний рецепт паски, яка тішить смаком, але не додає зайвих сантиметрів на талії
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з росією день ангела депутати долар діти здоров’я карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція поради православний церковний календар ремонт смерть суд футбол євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |