додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Учені знайшли клітини мозку, які відповідають за смак їжі

У мозку є особливі нейрони, які відповідають за п'ять смаків – солоний, гіркий, кислий, солодкий та смак білкових продуктів.
Це відкриття пояснює, як людина сприймає смаки, передає BBC з посиланням на Колумбійський університет.
Виявилося, окремі сенсори на язиці, кожен з яких розпізнає свій смак, мають братів-близнюків у мозку. При цьому відомо: кожен з приблизно 80000 смакових сосочків язика здатний розпізнавати весь смаковий спектр. Але особливі клітини в сосочках схильні до визначення окремого смаку. Таким чином працює диференціація.
Коли клітини визначають наявність смакового сигналу, мозку відсилається послання. Аналіз мозку гризунів дозволив виявити, куди йдуть корені зв'язку язика і мозку. Виявилася, цей зв'язок ідеально налаштований. І певні клітини мозку пов'язані з певними клітинами смакових відчуттів на язиці. Раніше ж вважалося, що клітини мозку пов'язані зі смаковими відчуттями в цілому.
0 825
11-11-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Як спекти швейцарський морквяний рулет: неймовірно легкий рецепт

На приготування десерту часу потрібно менше ніж годину і всього кілька інгредієнтів
Всі рецепти ...