додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Учені знайшли клітини мозку, які відповідають за смак їжі

У мозку є особливі нейрони, які відповідають за п'ять смаків – солоний, гіркий, кислий, солодкий та смак білкових продуктів.
Це відкриття пояснює, як людина сприймає смаки, передає BBC з посиланням на Колумбійський університет.
Виявилося, окремі сенсори на язиці, кожен з яких розпізнає свій смак, мають братів-близнюків у мозку. При цьому відомо: кожен з приблизно 80000 смакових сосочків язика здатний розпізнавати весь смаковий спектр. Але особливі клітини в сосочках схильні до визначення окремого смаку. Таким чином працює диференціація.
Коли клітини визначають наявність смакового сигналу, мозку відсилається послання. Аналіз мозку гризунів дозволив виявити, куди йдуть корені зв'язку язика і мозку. Виявилася, цей зв'язок ідеально налаштований. І певні клітини мозку пов'язані з певними клітинами смакових відчуттів на язиці. Раніше ж вважалося, що клітини мозку пов'язані зі смаковими відчуттями в цілому.
0 877
11-11-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...