додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Здорова дієта не виправить всю шкоду від неправильного харчування

Давно відомо: функції імунної системи безпосередньо залежать від способу життя і харчування.
Учені досліджували дві групи мишей, схильних до підвищення рівня холестерину і розвитку атеросклерозу. Першу групу гризунів годували продуктами з високим вмістом жирів і холестерину, а другу – здоровою їжею. Через довгий час дослідники пересадили мишам зі схожим генетичним фоном кістковий мозок гризунів, що харчувалися шкідливою їжею. Миші, яким пересадили кістковий мозок, продовжили їсти здорову їжу протягом декількох місяців, а потім вчені їх оглянули, пише Science World Report.
У мишей, що отримали кістковий мозок від гризунів, яких годували їжею з високим вмістом жирів, змінився процес метилування ДНК (модифікації молекули ДНК, що не торкається її будови). Крім того, у них ослабла імунна система і виник атеросклероз. Навіть після успішного лікування атеросклерозу, зниження рівня холестерину в крові і зміни харчування, наслідки нездорового способу життя, як і раніше, негативно позначалися на функціях імунної системи. Багато в чому це зумовлено тим, що шкідливі звички змінюють процес експресії генів.
Відкриття дослідників пропонує новий підхід до лікування і профілактики автоімунних захворювань. Вчені планують здійснити додаткові дослідження, щоб дізнатися, як довго зберігається такий ефект, і які препарати допоможуть його позбутися.
0 971
8-11-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги