додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Кишкові бактерії роблять стейки небезпечними для серця та судин

Попередні дослідження показали, чому червоне м'ясо сприяє розвитку атеросклерозу.
Бактерії в кишечнику перетворюють L-карнітин, поживну речовину, що міститься в червоному м'ясі, на з'єднання під назвою тріметіламін. Він, в свою чергу, стає тріметіламін-N-оксидом (TMAO), який і викликає розвиток атеросклерозу, розповідає Zee News.
Нещодавно дослідники виявили інший метаболіт, гамма-бутиробетаїн, який теж утворюється за участю кишкових бактерій після того, як L-карнітин потрапляє в організм. Він також сприяє розвитку атеросклерозу. Гамма-бутиробетаїн, ймовірно, навіть небезпечніший, тому що його в 1000 разів більше, ніж триметиламіну. Крім того, він може перетворюватися на тріметіламін і TMAO.
Так, відкриття вчених пропонує нові мішені для профілактики атеросклерозу. Ймовірно, при правильному втручанні можна буде запобігти розвитку серцево-судинних захворювань. Це дозволить любителям стейків їсти червоне м'ясо і не турбуватися про своє здоров'я.
0 851
8-11-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...