
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
![]() |
|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниПопередні дослідження показали, чому червоне м'ясо сприяє розвитку атеросклерозу. Бактерії в кишечнику перетворюють L-карнітин, поживну речовину, що міститься в червоному м'ясі, на з'єднання під назвою тріметіламін. Він, в свою чергу, стає тріметіламін-N-оксидом (TMAO), який і викликає розвиток атеросклерозу, розповідає Zee News. Нещодавно дослідники виявили інший метаболіт, гамма-бутиробетаїн, який теж утворюється за участю кишкових бактерій після того, як L-карнітин потрапляє в організм. Він також сприяє розвитку атеросклерозу. Гамма-бутиробетаїн, ймовірно, навіть небезпечніший, тому що його в 1000 разів більше, ніж триметиламіну. Крім того, він може перетворюватися на тріметіламін і TMAO. Так, відкриття вчених пропонує нові мішені для профілактики атеросклерозу. Ймовірно, при правильному втручанні можна буде запобігти розвитку серцево-судинних захворювань. Це дозволить любителям стейків їсти червоне м'ясо і не турбуватися про своє здоров'я. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
![]() Є ідеальний рецепт паски, яка тішить смаком, але не додає зайвих сантиметрів на талії
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з росією день ангела депутати долар діти здоров’я карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція поради православний церковний календар ремонт смерть суд футбол євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |