додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Пасивне паління призводить до набирання ваги

Дослідники з Університету Бригама Янга попереджають: у людей, які живуть з курцями, підвищений ризик серцево-судинних захворювань і метаболічних проблем.
Особливо високому ризику піддаються діти, повідомляє Zee News. У новому дослідженні вчені хотіли дізнатися, чому курці стають стійкими до інсуліну, і з'ясувати, як цигарковий дим впливає на метаболічні функції. Для цього вони піддали лабораторних мишей впливу пасивного паління і простежили за змінами метаболізму гризунів.
Дослідники помітили: миші, які були схильні до дії диму, додали у вазі. На клітинному рівні у них почалося вироблення крихітних ліпідів, церамидів, що змінили мітохондрії клітин. Це викликало порушення клітинних функції, в тому числі, здатності клітин реагувати на інсулін.
Відомо, що пасивне паління негативно впливає на організм. Виявляється, негативні наслідки включають зміну чутливості до інсуліну. Коли організм стає стійким до інсуліну, він потребує більшої його кількості. Як тільки інсулін підвищується, в тілі утворюється жир.
0 756
8-11-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги