додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Три склянки молока на день наближають смерть

Вживання трьох склянок молока на день може призвести до передчасної смерті, при цьому, не допомагаючи людині захиститися від переломів.
До такого висновку дійшли шведські вчені з Uppsala University.
Тривалий час лікарі рекомендують пити молоко, оскільки цей напій збільшує вміст кальцію в організмі і допомагає захистити кістки. Однак шведські вчені дійшли висновку, що користь молока зовсім не така очевидна, так само як його сприятливий вплив на кістки. Виявилося, що молоко удвічі збільшує ризик передчасної смерті. Під час дослідження вчені спостерігали за 61 тисячею чоловіків і 45 тисячами жінок протягом 20 років.
Вони виявили, що немає жодної різниці в кількості і періодичності переломів між тими, хто вживав багато молока і тими, хто не надто захоплювався цим напоєм. А от у жінок підвищена добова доза молока, навпаки, збільшувала небезпеку переломів. Ті люди, які вживали по три келихи молока в день або більше (680 мл), удвічі частіше помирали передчасно, ніж ті, хто вживав менше одного келиха.
Молоко необхідне для будівлі кісток та їх фортеці, а це означає, що цей напій має піти на користь людині. Однак дослідники вважають, що жир, який міститься в цьому напої повністю скасовує користь молока, сприяючи запаленню і збільшує ризик інфаркту. Між тим, продукти з низьким вмістом жиру, такі як сир і йогурт, надавали позитивний вплив, знижували ризик передчасної смерті і підвищували міцність кісток у учасників спостережень.
Британські вчені закликають ставитися до висновків шведських колег з обережністю, оскільки молоко в цій країні збагачене вітаміном А, що може мати вплив на отримані дані.
0 967
6-11-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти