додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Медики розповіли, чи можна посивіти за ніч

Напевно, багато хто чув про випадки з людьми, які посивіли за дивно короткий термін у результаті сильного потрясіння. Медики розповіли, наскільки це реально.
Існує історія, згідно з якою королева Марія-Антуанетта повністю посивіла в ніч перед своєю стратою. Однак, як пояснюють фахівці, посивіти за ніч можуть тільки ті люди, у яких уже було сиве волосся. Причому ефект такого раптового посивіння пояснюється не тим, що волосся людини сивіє за короткий термін, а тим, що в нього відбувається різке випадання пігментованого волосся, у результаті чого на голові залишаються тільки сиві пасма. Випадає ж волосся, що має колір, через найсильніший стрес. Чому при цьому на голові зберігається і не випадає сиве волосся, вченим поки що достеменно не відомо.
Також фахівці вказують на те, що в медичній літературі не було описано випадків, коли б людина стала сивою за одну ніч. Водночас відомі прецеденти, коли волосся сивіло всього за кілька діб або тижнів.
За словами медиків, схильність до посивіння визначається в основному генетичними чинниками. Але й спосіб життя може в деякій мірі посприяти появі передчасної сивини. Доведено, наприклад, що ризик появи ранньої сивини у курців приблизно в 4 рази вищий, ніж у некурящих. Неправильне харчування, при якому людина недоотримує білків і деяких мікроелементів (наприклад, заліза або міді) також може призвести до появи ранньої сивини в волоссі. А ось популярна теорія про те, що волосся сивіє через переживання і звички часто нервувати, не має під собою наукових доказів.
0 4 583
6-11-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги