додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

25 відсотків хворих на рак не розповідають про свій діагноз рідним

Підтримка близьких інколи має вирішальне значення в успіху лікування важких хвороб, включаючи і онкологію.
Проте кожен четвертий пацієнт з раком віддасть перевагу приховувати страшну новину від своїх рідних.
Британські соціологи з'ясували, що 25% людей в разі захворювання раком приймуть рішення не повідомляти своїм близьким про страшний діагноз. Основна причина, яка спонукає цих людей на подібний крок, – це бажання захистити рідних від зайвих хвилювань. Крім того учасники опитування вважають, що якщо вони розкажуть про діагноз близьким, їхнє звичне життя порушиться, а люди навколо почнуть їх жаліти і проявляти особливу увагу.
Багато говорять про те, що не хотіли б спеціального відношення або жалості через хворобу. Причому найчастіше бажання зберегти цю новину в секреті висловлюють жінки, а не чоловіки. Приблизно 20% опитаних заявили, що знають когось, хто вирішив не розповідати про діагноз близьким родичам або друзям. Між тим половина, яка взяла участь в опитуванні, готова прийняти рішення близької людини, тобто вони будуть згідні з тим, що їхні родичі не повідомлять їм про хворобу.
"Навіть після страшної звістки люди хочуть продовжувати жити так, як це було до цього, для них це дуже важливо, – каже експерт в області психології хворих Джейн Молінекс. – Кожен пацієнт реагує на звістку про рак по-своєму. Однак я вважаю, що приховування інформації про хворобу не завжди буває виправданим. Моральна підтримка близької людини означає дуже багато для пацієнта, особливо коли хвороба виявляється на пізній стадії, коли людям часто потрібна допомога. Діагноз рак – це ще й важка психологічна проблема в житті людини, і для того, щоб її вирішити , необхідно розмовляти з близькими людьми".
0 987
6-11-2014, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги