додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Деякі жінки старіють швидше, ніж інші

Жінки, які перебували в стані стресу, і зі членами родини, які колись страждали від депресії, можуть старіти швидше, ніж жінки, які не мали психологічних проблем у сім'ї.
Як зазначає Medical News Today, багато вчених уже доводили зв'язок стресу, депресії і передчасного старіння. Вся справа в укорочених теломерах – захисних структурах на кінцях хромосом. По мірі старіння теломери коротшають. Чим вони коротші, тим швидше людина вмирає.
Теломери можуть коротшати через стрес та інші процеси, які ушкоджують ДНК. Вчені поки що не знають, що є першопричиною – стрес, депресія чи скорочена довжина теломерів. Вони спробували це з’ясувати, проаналізувавши стан 97 дівчаток 10-14 років, у яких не було депресії, але вони знаходилися в групі ризику, оскільки депресія була у когось з членів родини. Також була контрольна група.
Всі учасники дослідження пройшли стресові тести і розповіли вченим про стресові ситуації в їхньому житті. До і після тестів заміряли рівень кортизолу, стресового гормону. Виявилося, у дівчаток 12 років з високим ризиком депресії були укорочені теломери (еквівалентно 6 рокам). Мабуть, короткі теломери сприяють розвитку депресії. Плюс, у таких підлітків відзначалася велика реактивність кортизолу у відповідь на тести.
0 813
4-11-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги