додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Курси – для лікарів в зоні АТО

На базі кафедри догляду за хворими та ВМО з 27 жовтня по 8 листопада проводяться курси з підготовки санітарних інструкторів з числа вчителів загальноосвітніх шкіл міста. Першими стали 20 вчителів за фахом максимально приближеним до медичних проблем (біологи, хіміки, викладачі основ здоров’я, захисту Вітчизни, фізичного виховання).
На спільному засіданні проректора з лікувальної роботи проф. Іфтодія А. Т. із завідувачами кафедр догляду за хворими та ВМО (проф. Плеш І. А.), внутрішньої медицини (проф. Федів О. І.), травматології, ортопедії та нейрохірургії (проф. Васюк В. Л.) розроблені детальні тематичні плани лекцій та практичних занять підготовки санітарних інструкторів. Викладачами призначені доц. Ковальчук П. Є. – учасник бойових подій в Афганістані, полковник м. с. Стефанчук В. І., спеціалісти з воєнно-польової терапії доц. Андрусяк М. П., воєнно-польової хірургії проф. Сидорчук Р. І., доц. Хомко О. Й., доц. Петрюк Б. В., військової гігієни Іфтодій О. М., досвідчені реаніматологи ас. Кифяк П. В., та ас. Ковтун А. І. Для якісного та усвідомленого навчання викладачі підготовили необхідні засоби табельного обладнання для відпрацювання запланованих тем практичних занять з надання долікарської допомоги у вогнищах воєнних подій (тимчасова зупинка кровотеч, накладання бинтових пов’язок на уражені поверхні тіла поранених, основ реанімації та ін.). У лекційному матеріалі на мультимедійних презентаціях представлені основні заходи санімуноепідеміологічного режиму у військах, організація системи надання медичної допомоги на етапах евакуації, сортування уражених за важкістю стану, оснащення та забезпечення медичними засобами під час проведення військових подій. До послуг курсантів заздалегідь підготовлені електронні версії лекцій та відео-презентації, які кожен слухач може продублювати або переслати на електронну пошту загальноосвітньої школи.
Сподіваємось, що отримані курсантами знання та, особливо, практичні навички з надання долікарської допомоги, завжди можуть бути корисними не тільки в зоні АТО, але й у повсякденному житті.
0 923
4-11-2014, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги