додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Ліки необхідно пити в певний час доби

Протягом дня в роботі тіла виникають два ключові моменти, які впливають на стан тканин.
Це відкриття зробили вчені Університету Пенсильванії, які дослідили на прикладі тварин клітини 12 тканин і роботу ДНК, передає BBC. Виявилося, спостерігалися значні зрушення в активності просто перед світанком і заходом.
На думку фахівців, це потрібно враховувати при призначенні ліків. Відомо: "внутрішній годинник" впливає на безліч аспектів – уважність, настрій, фізичну силу й навіть на ризик серцевого нападу. У рамках роботи учені кожні дві години аналізували зразки нирок, легень, наднирників, аорти, стовбура мозку, мозочка, бурого жиру, білого жиру, серця, гіпоталамуса, м'язів легких і скелетних м'язів.
Так, 43% генів, пов'язаних з виробництвом білків, змінюють свою активність протягом дня. У різних тканинах у різних генів особливі схеми активності. У печінці відбуваються найбільш динамічні зміни – у ній працюють згідно денного ритму 3186 генів. Для порівняння: у гіпоталамусі – усього 642. Не секрет, що деякі препарати працюють краще в певний час доби. Наприклад, при ризику холестеринової блокади, яка частіше відбувається вночі, статини, що знижують рівень холестерину, варто приймати ввечері. Тепер зрозуміло чому.
0 1 056
3-11-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги