додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Незважаючи на сильний біль, жінки до останнього не звертаються по медичну допомогу

Багато жінок вважає, ніби від ішемічної хвороби серця (ІХС) в основному страждають чоловіки.
Через це вони відкладають візит до лікаря при появі симптомів цього захворювання. Водночас ішемічна хвороба серця є основною причиною смерті серед жінок, передає Zee News. Коли жінка приходить в лікарню на більш важкій стадії хвороби, у лікарів залишається набагато менше варіантів лікування. У дослідженні, проведеному Гарвардською школою громадського здоров'я, взяли участь пацієнти з підозрою на ІХС незадовго до проходження ними першого обстеження (ангіографії).
Спочатку вчені опитали хворих про стенокардію та рішення звернутися по медичну допомогу. Стенокардія – одна з форм ішемічної хвороби серця. При стенокардії серце не отримує необхідну кількість крові і кисню через закупорку однієї або кількох артерій серця. Це призводить до виникнення больових відчуттів, які часто описуються, як тиск або печіння в ділянці серця. Такий біль каже про підвищений ризик серцевого нападу, зупинки серця або раптової серцевої смерті.
Дослідники з'ясували: жінки довше, ніж чоловіки, заперечували наявність симптомів. Чоловіки частіше консультувалися з коханою людиною з приводу своїх симптомів. Жінки чекали, доки інші не говорили їм, що вони виглядали жахливо. Представниці прекрасної статі були налаштовані більш оптимістично. Вони сподівалися: симптоми минуть самі по собі і їм стане краще. Висновки були підтверджені в другій частині дослідження. Виявилося, жінки в півтора рази частіше, ніж чоловіки, зверталися по медичну допомогу, коли симптоми ставали більш важкими і з'являлися частіше. За словами вчених, причинами можуть бути неприйняття ризику або те, що жінки більше зайняті турботою про інших.
0 975
3-11-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги