додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

По стану волосся можна судити про здоров’я зубів

Згідно з дослідженням Національного інституту здоров'я, кератини, білки, пов'язані зі здоров'ям волосся, дуже важливі для зубної емалі.
Люди з мутаціями в генах, що кодують кератини, частіше страждають від карієсу. Так, проблеми з волоссям призводять до погіршення стану зубів, повідомляє Zee News.
Учені проаналізували дані 386 дітей і 706 дорослих. Вони виявили гени, що впливають на структуру емалі і відображають зв'язок між станом волосся і ризиком розвитку карієсу. Дослідники виявили, що люди з мутацією в генах, що кодують кератин 75 (KRT75), KRT75A161T і KRT75E337K, більш схильні до розвитку карієсу. Структура їхньої зубної емалі була порушена. Ця мутація пов'язана і з поганими волоссям.
Зубна емаль – найтвердіша речовина в організмі людини. Вона повинна захищати зуби від карієсу, найбільш поширеного хронічного захворювання у всьому світі. Кератини, в свою чергу, відіграють важливу роль у підтримці цілісності оболонок. Вони зміцнюють стрижень волоса і є основними компонентами зрілої емалі.
0 973
3-11-2014, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги