додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Ризик розвитку раку простати залежить від кількості сексуальних партнерок

У новому дослідженні вчених з Університету Монреаля та Інституту Армана Фрапен взяли участь 3208 чоловіків.
Вони відповіли на питання про сексуальне життя і способи життя в цілому. У 1590 учасників діагностували рак простати в період з вересня 2005 по серпень 2009 року. Решта 1618 чоловіків увійшли в контрольну групу, розповідає The Independent.
Дослідники виявили: чоловіки, у яких було більше 20 партнерок, схильні до ризику на 28% менше. Також у них на 19% нижчий ризик розвитку агресивної форми раку в порівнянні з тими, у кого була тільки одна партнерка. Однак гомосексуалів висновки не стосуються. Більше 20 партнерів своєї статі підвищували ризик розвитку раку простати удвічі. Пухлина ставала агресивною в таких чоловіків у п'ять разів частіше. Наявність одного партнера-чоловіка не впливало на ризик.
У незайманих дане захворювання діагностували удвічі частіше, ніж у людей із сексуальним досвідом. Родичі з онкологічним захворюванням удвічі частіше були в чоловіків з раком простати, ніж у тих, хто не страждав від раку. Вік початку статевого життя й те, скільки разів чоловіки перенесли венеричні захворювання, не впливали на ризик розвитку раку простати. У цілому 12% учасників повідомили, що, принаймні, один раз заражалися захворюванням, що передається статевим шляхом (ЗПСШ).
Дослідники припускають: більша кількість сексуальних партнерок призводить до більш високої частоті еякуляцій, знижують ризик розвитку цього типу раку. Згідно однієї теорії, еякуляції зменшують концентрацію канцерогенних речовин у секреті простати, що входить до складу сперми. Крім того, вони можуть впливати на кількість кристалоподібних структур у простаті, пов'язаних з раком. На думку вчених, партнери-чоловіки підвищують ризик через те, що при анальному сексі простата травмується.
0 917
1-11-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги