додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Щоб не захворіти на пневмонію, «фальшиві» зуби необхідно виймати з рота на час сну

Для літніх людей захворювання пневмонією може мати фатальні наслідки.
Однак чимало старших людей, володарів знімних зубних протезів, самі того не знаючи, значно збільшують для себе ризик захворіти на пневмонію, оскільки не знімають протези на ніч.
Сучасні знімні зубні протези не тільки дуже естетичні, а й забезпечують можливість повноцінного пережовування їжі. Однак такі вироби вимагають ретельного догляду після кожного прийому їжі. Сучасні рекомендації по експлуатації знімних зубних протезів не містять строгих вказівок щодо того, чи слід знімати їх на ніч, залишаючи вибір власнику.
Однак японські вчені стверджують, що навіть очищений і промитий після вечері зубний протез, залишений в ротовій порожнині на час сну, представляє певну небезпеку - причому з досить несподіваного боку.
Дослідники зі стоматологічного коледжу при університеті Ніхон в Токіо (Nihon University School of Dentistry, Tokyo, Japan) виявили, що ні віддалений з ротової порожнини на ніч зубний протез збільшує небезпеку розвитку пневмонії.
Автори дослідження спостерігали впродовж 3-х років 228 чоловіків і 296 жінок похилого віку (середній вік учасників до початку дослідження становив 88 років). Протягом трирічного періоду в цій групі відбулося 28 госпіталізацій з приводу пневмонії, а 20 стариків померли від цього захворювання.
Аналіз даних показав, що з 453 випробовуваних, які користувалися знімними зубними протезами, 186 осіб (40,8%) не знімали їх перед сном.
Японські дослідники встановили, що в підгрупі учасників, які спали з протезами у роті, ризик розвитку пневмонії був вищим у 2,3 рази порівняно з тими піддослідними, які на ніч знімали зубні протези.
0 1 885
29-10-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги