додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Прийом анальгетиків може покращити результат лікування депресії

Датські вчені виявили, що популярні протизапальні і болезаспокійливі препарати здатні підвищувати ефективність лікування антидепресантами.
Таке комбіноване лікування значно знижує ризик рецидиву депресивного розладу.
Можливо, в недалекому майбутньому лікарі-психіатри, призначаючи хворому, страждаючому клінічної депресією, лікарські препарати, обов'язково стануть вказувати в рецепті і 1-2 ліки, які зазвичай використовуються при застуді або головних болях.
Відбудеться це завдяки відкриттю, яке скоїли датські вчені з університету міста Орхус (Aarhus University).
Вони провели мета-аналіз 14 раніше опублікованих наукових робіт із загальним число учасників більше 6 200 осіб. Всі випробовувані страждали клінічної депресією в середній і важкій формі.
Аналіз інформації, що міститься в їх історіях хвороби, показав, що у тих хворих, які поряд з антидепресантами приймали такі препарати як ацетилсаліцилова кислота, парацетамол, ібупрофен та інші ліки, що зменшують запальні процеси і знімають бойові відчуття, ризик розвитку рецидиву депресії був нижче в 2 -3 рази порівняно з тими учасниками, які протизапальних і болезаспокійливих засобів не приймали.
Це перше в історії медицини дослідження, в якому було доведено існування певного терапевтичного ефекту у анальгетиків і протизапальних препаратів відносно депресії.
Автори дослідження підкреслюють той факт, що в Данії депресією страждають не менше 15% дорослого населення. Між тим, навіть антидепресанти останнього покоління здатні забезпечити полегшення симптомів хвороби далеко не у всіх хворих.
"Можливість посилення терапевтичного ефекту психіатричних препаратів за допомогою прийому протизапальних і болезаспокійливих ліків має величезне значення для доль мільйонів людей у всьому світі", - вказує один із співавторів цього дослідження професор Оле Кохлер (Ole Köhler).
0 753
29-10-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги