додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Багатий словниковий запас знижує ризик розвитку деменції

У деяких людей по мірі старіння розвиваються помірні когнітивні порушення.
Багато експертів вважають, що це проміжний етап між нормальним мисленням і деменцією. Помірні когнітивні порушення – це когнітивні розлади, які явно виходять за рамки вікової норми, але не обмежують повсякденну діяльність людини. Симптоми часто включають забудькуватість і часткову втрату навичок, розповідає Psych Central.
Дослідники з Університету Сантьяго-де-Компостела вивчали, як відбувається компенсація когнітивних порушень. Вони виявили, що мозок використовує свої резерви, щоб заповнити втрату пам'яті. Ці резерви не можна виміряти безпосередньо, але їх можна оцінити за допомогою низки показників. Одним з таких показників є словниковий запас.
У дослідженні взяли участь 326 осіб віком старше 50 років. 222 були здоровими, а 104 – з помірними когнітивними порушеннями. Вчені оцінили словниковий запас, рівень освіти, складність роботи і навички читання учасників. Вони використовували словниковий тест Пібоді в картинках і словниковий тест Векслера для дорослих. Помірні когнітивні порушення найчастіше зустрічалися серед учасників з бідним словниковим запасом. Так, багатий словниковий запас, ймовірно, може захистити від когнітивних порушень.
0 956
28-10-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги